Jochem Oostendorp
Awareness in Motion
Praktijk voor lichaamsgerichte therapie en coaching

Groepsles

Bewustzijn in beweging


Doelstelling

Je wordt rustiger in je hoofd en lichaam. Je voelt je lichaam en bent in staat om spanning te erkennen en los te laten. Je beweegt soepeler en met minder inspanning. Je leert oefeningen die je ook in het dagelijks leven kunt toepassen.

Wat doen we?

Langzame bewegingen waarbij je aandacht in het voelen is. Eenvoudige maar krachtige oefeningen om je lichaam in een staat van rust te brengen. Oefeningen om beperkende (bewegings-)patronen op te lossen. Realiseer je dat de bewegingen een andere focus hebben dan we uit sport gewent zijn. Het fysieke eindresultaat is niet belangrijk, het gaat erom het lerende vermogen van het lichaam aan te spreken.

Waar komt het vandaan?

De grondslag vormen de principes uit de Trager Approach. Belangrijk uitgangspunt is dat we te hoge spierspanning vasthouden waardoor we klachten krijgen, vermoeid zijn of stijf. De oorsprong van deze spanning kan bijvoorbeeld de lichaamshouding, overbelasting, stress of denkpatronen zijn. Een deel van de technieken komen uit de Trager, Aikido en Yoga. Verder pas ik oefeningen toe die ik heb ontwikkeld op basis van mijn eigen lichaamsbewustzijn en intuïtie. Ik ga dan op zoek naar een beweging om een bepaald gevoel te ervaren. Of om een lichaamsdeel losser en vrijer te laten bewegen. Of specifiek gericht op het herkennen en loslaten van patronen.

Meld je aan om een gratis proefles te volgen!

Contact